First Lecture

Om jag var nervös i morse! Idag hade jag min första föreläsning och seminarium i kursen: International Security in an Era of Globalisation! Gick upp extra tidigt i morse för att se till att jag hade koll på allt innan jag gick till skolan. Tur att det bara är 5 minuters gångavstånd för jag hade riktigt svårt att hitta klassrummet när jag kom fram.. De flesta studenterna hade läst tillsammans, samma kurs förra terminen (konstigt nog kan man välja att bara läsa en halv termin?) så de var ganska tight up liksom.. Stod där själv i ett hörn som ett skräckslaget rådjur och väntade på att bli insläppt i klassrumet. Phu, ingen la märke till att jag var ny, utbytesstudent.. Haha, skratt!
 
Anyway, hade en timmes föreläsning om "small arms", alltså vi hade en hel föreläsning om vapen! Ganska ovanligt men kul! Sen hade vi en timmes break då jag passade på att låna en bok som jag tydligen behövde till kursen. Hann tappa bort mig ganska rejält innan jag hittade biblioteket.. Kan inte fatta, hur svårt kan det vara att hitta i en byggnad?! Brukar ha ganska lätt för att hitta annars.. Strulade lite i bibiloteket också då jag försökte låna bibilotekets-ex (den boken som alltid ska finnas i bibiloteket).. Blev lite förargad när jag insåg att jag behövde gå tillbaka och hämta samma bok fast i ett annat exemplar.. Är så struligt allt nu i början och jag fumlar runt hela tiden. Sen mötte jag upp Zebiba och Daria en snabbis innan det var dags för seminarium!
 
Seminariet var ännu mer speciellt.. Jag letade som fan för att hitta rummet och var till och med tvungen att fråga i receptionen vart det fanns.. Tydligen om man tar fel hiss (upp till exempel plan 1) så kan man inte komma åt alla klassrum.. Hittade iaf rätt tillslut och stod utanför klassrummet och väntade tills klockan var hel och ingen hade dykt upp ännu så fick smått panik och tänkte att faaan de måste ha ändrat schemat.. Precis när jag bestämde mig för att gå så dök min lärare äntligen upp och strax därefter en annnan student.. Slutade med att det bara var vi som dök upp till seminariumet.. Men var ganska skönt för då kunde läraren förklara för mig hur allt funkade och vad jag behövde tänka på eftersom jag hoppar in mitt i kursen.. Fattar inte hur det går till men men..
 
Efter seminariumet dök en tjej upp som var sen och trodde att seminariet var inställt eftersom hon inte hörde några röster från rummet.. Haha! Speciell dag verkligen.. Slutade med att jag följde med dessa studenter till en pub vid River Thames med utsikt över Tower of London och Tower Bridge. Kul att lära känna några britter för omväxlings skull!